We oogsten de olijven
op de eeuwenoude, traditionele manier. Dat wil zeggen door met een
lange stok tegen de takken aan te slaan zodat de rijpe olijven eruit
vallen. De truc is om de mat eronder zodanig neer te leggen dat alle
olijven erop vallen en dus makkelijk op te rapen zijn.
Afgelopen jaar
hebben we honderden kilo’s olijven geoogst. Met de manden vol op naar
de olijfoliefabriek . De olijven worden geïnspecteerd en gewogen om
vervolgens via de lopende band naar de persen te gaan. Het is een hele
belevenis om zo onze eigen olijven geperst te zien worden tot een
prachtige olijfolie, extra vierge natuurlijk.
We hebben een flink aantal liters olie van Boris eigen land op Krk meegekregen, genoeg om dit jaar door te komen!
Wil jij ook eens mee oogsten, laat het mij weten.... wij zorgen voor een bijzonder lang weekend!
www.puurkroatie.nl |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.